szolgaltatasok-csalad

A családtervezés századunk egyik legnagyobb vívmánya. Ennek révén nemcsak gyermekeink számát és születési idejét tervezhetjük meg, de sokat tehetünk azért is, hogy egészséges gyermekek jöjjenek a világra.

 

Ahhoz, hogy a megtermékenyülés létrejöjjön számtalan apróbb és nagyobb biológiai, élettani folyamatnak kell hibátlanul és megfelelő időben működnie. Ha mindezeket lépésről lépésre végigkövetjük rá kell jönnünk, csoda, hogy egyáltalán megtörténik a megtermékenyülés.

 

Hogy ez a csoda létrejöjjön nem csak a szülésre, a fogamzásra is érdemes felkészülni. Ennek célja, hogy minimálisra csökkentsünk minden olyan veszélyt, amely a terhesség normális, élettani menetét megzavarhatja, ezáltal az embrió, később a magzat, majd megszületés után az újszülött, egészségére bármilyen kóros hatással lenne.

 

Ezért a családtervezés első lépéseként célszerű elvégezni minden rendelkezésünkre álló szűrővizsgálatot, lemondani minden káros szenvedélyről, elsősorban a dohányzásról és az alkoholról, és fokozott figyelmet fordítani táplálkozásunkra és életmódunkra.

 

Az elhatározást követően érdemes felkeresni egy szülészorvost, aki tanácsot ad a fogamzásgátlás befejezéséről, elvégzi a legalapvetőbb általános és nőgyógyászati vizsgálatokat, valamint minden kérdésre személyre szabott választ ad.

 

A csodát tehát nem csak várnunk kell, tennünk is kell érte!