hovirag-elettani

Az élet számtalan területén érhet minket kellemetlenség vagy kár, abból eredendően, hogy egy adott kérdésben, fogalomkörben nem vagyunk kellően tájékozottak, ismereteink hiányosak, vagy tévesek, olykor teljesen nélkülözzük azokat. Igaz ez szervezetünk, testünk működésével, egészségünkkel kapcsolatban is.

 

Tapasztalataim szerint önmagunk, szervezetünk megismerésében ismeretanyagunk, tájékozottságunk néha az elvárható, a biztonságos életvitelhez szükséges minimális szintet sem éri el. Márpedig ha nem ismerjük testünk normális, élettani működését, akkor az azoktól eltérő, kóros folyamatokat sem ismerjük fel idejében.

 

Felmérések szerint a fiatalok kilencven százaléka anélkül létesít szexuális kapcsolatot, hogy a legalapvetőbb ismeretekkel rendelkezne a saját, illetve partnere testéről, valamint a védekezés módjairól. Erről persze nem ők tehetnek. Hogy a felvilágosítás kinek is lenne a feladata, nehéz megmondani. Az államnak nincs pénze a tájékoztatásra, az iskolák igyekeznek azt elkerülni, tabuként kezelik, a szülők pedig néha maguk is felvilágosításra szorulnak. Marad az utca, a baráti kör, vagy jobb esetben az internet.

 

Ezek sorába szeretne becsatlakozni ez a rendelő is, mely nyitva áll mindenki előtt akinek kérdése, kételye van, a szexuális élet megkezdésétől késő időskorig egyaránt. Egy mai modern nőnek, korától függetlenül, felvilágosultnak, tájékozottnak kell lennie nőiessége, szexualitása, teste működésével. Ebben szeretnék segítséget nyújtani. Meggyőződésem szerint a szexuális felvilágosításnak többről kell szólnia, mint biológiáról. Szólnia kell párkapcsolatról, örömszerzésről, családtervezésről.

Ha tehát kérdése van, jöjjön el bátran. Nálunk nincsenek tabuk.